Много новодомци на едно място преди местния вот – отменят регистрацията им

ГЕРБ е побеждавал във всички големи градове, най-тежките загуби са в малките населени места, призна премиерът Борисов

Ще бъдат отменени регистрациите преди местния вот на местата, където има струпване на хора. Това каза по време на блиц контрол в Народното събрание министър-председателят Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус“. 

„Преди няколко седмици възложих на г-жа Бъчварова проверки на местата, където има струпване на регистрации на хора. Това не е проблем на една партия, а на правителството”, заяви премиерът. „Завърши ли проверката ще бъдат отменени техните регистрации”, категоричен бе Борисов. „Това безобразие се надявам да бъде прекратено, за да могат бързо да отработят този въпрос“, обясни премиерът. 

По думите му преди седмици шефовете на печатници са дошли при него и той е провел срещи с тях, както и с ЦИК във връзка с напечатването на бюлетините за предстоящите местни избори. Борисов уточни, че е помолил ЦИК да се срещнат с всички парламентарно представени групи, за да се разясни проблемът и утре сутрин ще има отговор на въпросите, като поясни, че и г-н Кънев е взел участие в срещите. 

„ГЕРБ е побеждавал във всички големи градове, най-тежките загуби са ни точно в малките населени места, там където подобни практики съществуват ГЕРБ губи, това са фактите-или ви харесва или не. Когато фактите говорят аз се уповавам на тях. Не виждам защо парламентарната група на ГЕРБ да оспорва и да не се приема, който по подобен начин се е регистрирал, думичката закон трябва да бъде анулирана“, коментира премиерът Борисов.