Временно е забранено движението по южното платно на бул. „Цариградско шосе”

За същия период от време се променя маршрута по някои линии на градския транспорт

От 04.30 часа на 4.06.2015 г. до 24.00 часа на 5.07.2015 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” между бул. „Александър Малинов” и бул. „Копенхаген”. Движението на превозните средства ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на  бул. „Цариградско шосе” в същия участък, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За същия период от време се променя маршрута по някои линии на градския транспорт.

Променя се движението на автобусни линии №№ 1, 3, 5, 6 и 505, както следва:
Автобуси с №№ 1 и 3– в посока кв. Горубляне маршрутите се променят от сп. „Държавна печатница“, като преминават в южния локал на бул. „Цариградско шосе” през 10 метров прореза на южната връзка на „ХМС“ при бул. „Ал. Малинов” и продължават по локала до бул. „Копенхаген”, по ул. „Самоковско шосе” и по маршрута си. В посока София маршрутите не се променят;

Автобуси с № № 5, 6 и 505 – в посока Околовръстен път маршрутите се променят от сп. „Държавна печатница“, като преминават в южния локал на бул. „Цариградско шосе” през 10 метров прорез на южната връзка на ПВ „ХМС“ при бул. „Ал. Малинов и продължават по локала до спирка „Метростанция Цариградско шосе“, през прорез на централното южно платно преминават в северното, спазвайки въведената временна организация на движение, и по маршрута си. В посока София маршрутите не се променят.

Премества се еднопосочната спирка „Комплекс на БАН“ в южния локал на бул. „Цариградско шосе” за автобусни линии №№ 1, 3, 5 и 6.