3 млрд. лева са вкарани за развитието на София

2 от тях са безвъзмездни

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов участва в конференция „Бъдещето на София“, информира Столична община. Конференцията се организира от „Stroimedia“ с подкрепата на Съюза на архитектите в България. В своето изказване заместник-кметът на София с ресор финанси и стопанска дейност Дончо Барбалов посочи, че в работата си за София работим по ясни приоритети и програми с цел устойчивото развитие на нашия град. През последните години работим целенасочено за опазване на околната среда с мерки в областта на транспорта, осветлението, общинския и жилищният сграден фонд, управлението на отпадъците и образование. За развитието на града привличаме европейски средства, като за миналия програмен период общо 3 млрд лв., от които 2 са безвъзмездни.

Бюджетът на столицата е 1,5 млрд. евро, като 1/3 от средствата са грантово финансиране. Това са средства, за които работят много хора, спечелили сме доверието на европейските ни партньори. Немалка част от бюджета идва от местните данъци и такси. Това за нас е показателно за доверието на хората и бизнеса в работата на общината, каза заместник-кметът Барбалов.

Зам.-кметът заяви, че общината ще продължи да изпълнява и през тази и през следващата година амбициозната си програма както в областта на транспорта и инфраструктурата, така и по въпросите за устойчиво бъдеще и екология.