Бойко Борисов и Любо Пенев победиха в тенис турнир на двойки

Министър Кралев връчи награди

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изгледа полуфиналите и оспорвания финал в първото издание на тенис турнира на двойки за известни личности „Asics Мастърс“ на кортовете на Дипломатическия клуб в Горна баня и участва в церемонията по награждаването на призьорите.
    Премиерът Бойко Борисов и треньорът Любослав Пенев станаха шампиони на турнира след оспорван финален мач, завършил 9:5 гейма. Купата на победителите връчиха председателят на Европейския съвет по борба, изпълнителен директор на фондация „Български спорт” и съветник на министър Кралев Цено Ценов, и волейболната легенда Любо Ганев. Шампионите получиха и специалната награда за най-атрактивни състезатели на турнира - самолетни билети за избрана от тях дестинация.
    Министър Красен Кралев връчи отличията на класиралите се на второ място в тенис турнира - мениджъра Лъчезар Танев и  бившия изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла.
    Бронзовите медали грабнаха двойките Красимир Велчев/Тодор Попов и Валентин Василев/Димитър Александров. Те получиха отличията си от заместник-министъра на образованието Ваня Кастрева.
    Кардиохирургът проф. Генчо Начев заслужено взе наградата за феърплей - ракета HEAD (моделът, с който играе световният номер едно в тениса Новак Джокович), осигурена от Българската федерация по тенис.
    Димитър Туджаров – Шкумбата бе удостоен с приз като най-агресивен играч. Актьорът си тръгна с елитен ловен трофей от личната колекция на Христо Стоичков.
    Общо 32-ма участници се включиха в рамките на два дни във ВИП турнира „Asics Мастърс“. Състезанието е приемник на турнира „Труд Мастърс“ и беше организирано по инициатива на Любо Ганев.