Техническият панаир очаква над 30 хил. бизнесмени

Българските изложители ще "разчупват" стандартните експозиции с интерактивни презентации

Над 30 000 бизнесмени от страната и чужбина се очаква да посетят международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври. Нови маркетингови инструменти въвеждат чуждестранните фирми, заявили участие в 71-ото издание на изложението, съобщава 24 часа.

Компаниите с общи пазарни интереси планират да създадат собствени зони, където да покажат иновативни продукти. Това им позволява да направят по-мащабни експозиции, открояващи се като "острови" и привличащи вниманието на посетителите.

Българските изложители също вече разчупват традиционната рамка на представяне само с експозиция. Те планират повече делови събития и атракции – демонстрации, забавни състезания и програми, томболи за посетители, както и интерактивни презентации с участие на публиката.

В рамките на деловия форум се организират девет специализирани изложби: "Акватех" (за технологии и управление на водите), "Аутотех" (за транспорт и автосервизно оборудване), "Елтех" (за електроника и електротехника), "Енеко" (за енергетика и екология), "Инфотех“ (за информационни технологии), "Интермин експо" (за минна промишленост), "Машиностроене", "Стройтех" (за строителни материали, машини и технологии) и "Химия".

Съпътстващата програма включва конференции, семинари, презентации и срещи, фокусирани върху иновациите, инвестициите, международното сътрудничество, енергийната ефективност и екологията, финансирането на проекти.