Актриса почина след липосукция

Процедурата е направена в Ню Джърси, САЩ

Боливудската актриса Арти Агарвал почина месец след липосукция. Причината за смъртта е сърдечен удар.

31-годишната Агарвал  е претърпяла козметичната интервенция в клиника за пластична хирургия в Ню Джърси, САЩ миналия месец. Веднага след като била изписана тя се оплакала от затруднено дишане.

Управителят на болницата обяснил смъртта с факта, че Агарвал страдала от затлъстяване и белодробно заболяване.

"Тя претърпя курс на лечение, но разви усложнения, получил инфаркт и  почина" - каза представител на актрисата. Агарвал е починала в регионалния медицински център в Атлантик Сити, информира Sky News.

Арти Агарвал прави своя дебют в Боливуд на 16 години с участие във филма „Paagalpan”. В кариерата си тя се снима в 18 игрални филма, по-известна е от така наречените "Толивуд" филми, словосъчетание използвано за индийски филми произведени на езика телугу.

Последният филм с нейно участие „Ranam 2” излезе на екран само ден преди смъртта на актрисата. В същото време, през последните години, Агарвал е загубила предишната си популярност и е живяла в Ню Джърси.

Следва да се отбележи, че смъртта на Арти след липосукция не е първият случай в последно време. Тази зима след липосукция почина и кралицата на красотата от Еквадор Катерина Кандо. Хубавицата, получила титлата през октомври 2014 г., умира от мозъчен оток след като хирург отстранява излишната мазна тъкан.

Първоначално Катерина отказвала да си направи липосукция, но журито на конкурса я убедило, че има нужда от операцията. Те настоявали за интервенцията и дори избрали пластичния хирург. Той звънял ежедневно на момичето за да я убеждава за операцията След смъртта й той е бил задържан от полицията, която разследва смъртта на Катрина.

В България също има регистрирани случаи на смърт след липосукция.