Слагат тенис маси между блоковете

Столичани ще могат да спортуват в 25 фитнеса на открито

Столична община ще започне да поставя тенис маси в междублоковите пространства на територията на София, както и в парковете. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова при откриването на нова спортна площадка в квартал „Горна бяна“, която бе финансирана ит Fibank.

Фандъкова предупреди, че това е дългогодишна програма и изграждането им най-вероятно няма да стане скоро. „През тази година започва програма за подмяната на тенис маси на открито. Първо ще бъдат сменени 11 в Борисовата градина, Южния парк и други столични паркове“, разясни кметът.

През 2015 г. ще бъдат изградени и нови 6 фитнеса на открито, като общият им брой ще стане 25. „Инвестициите, които правим в сферата на спорта тази година са общо над 5.5 млн. лв. от страна на Столична община и се радвам, че към тях се добавят още от страна на отговорния бизнес. В момента се изгражда може би най-голямата открита спортна база на територията на парк „Възраждане“. Той трябва да е готов до края на юли месец“, разясни Фандъкова.

По думите й, благодарение на инвестициите в спорта и на партньорството на спортни клубове, училища, детски градини , на великите спортисти, усилията на София са били оценени и градът ни е бил избран за Европейска столица на спорта за 2018 година.