Отлагат ремонта на ПМГ "Гео Милев" - Стара Загора

През февруари мазилка от тавана падна върху ученици

До месец трябва да започне ремонтът на ПМГ „Гео Милев“ в Стара Загора, ако не бъде обжалвана обществената поръчка, която приключи в края на миналата седмица, съобщава БНР. Тогава бяха отворени и ценовите оферти на участниците, каза Мария Боянова, началник отдел „Обществени поръчки“ в община Стара Загора.

Крайната цена на строително-монтажните дейности възлиза на 2 416 027 лв. без ДДС. Решението може да се обжалва в рамките на 10 дни, като в едномесечен срок от влизането му в сила, община Стара Загора трябва сключи договор с фирмата.

Една от фирмите, участвали в конкурса е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията, но още не е образувано производство по жалбата, обясни Мария Боянова.
В края на февруари на извънредно заседание на местния парламент бе взето решение да се стартира процедура за извършване на спешен ремонт на ПМГ „Гео Милев". То бе продиктувано от инцидент, при който мазилка от таван се срути върху две осмокласнички по време на час. На заседанието общинските съветници приеха единодушно да бъдат направени промени в разходната част на бюджета на община Стара Загора за 2015 г., за да се осигури част от сумата за ремонта. Над 1 милион лева, отделени за подобряване на инфраструктура в Общината, се пренасочиха към реновирането на Математическата гимназия. Освен това кметът Живко Тодоров получи уверение от премиера Бойко Борисов, че държавата ще даде останалата част от необходимите средства, които според изготвения работен проект възлизат на над 2 милиона лева.