Ася Динова: Ние играем за удоволствие плажен волейбол

Не ни е за първи път да сме двойка, казва Славина Колева

Ася Динова играе заедно със Славина Колева по време на втория етап от Балканското първенство по плажен волейбол, на което домакин бе Пловдив.
Двете, обаче, останаха на четвърто място, след като в спора за бронза отстъпиха на Есра Четин и Мерве Акташ от Турция.
След края на състезанието край Гребната база двете волейболистки отговориха на няколко въпроса в специално блиц интервю за BGvolleyball.com.

 

- Какво не ви достигна за бронза?


Славина Колева: Като цяло още първия мач трябваше да си вземем, когато бе полуфинала. По едни или други причини не успяхме, като мисля, че всички видяха какво стана (в ключов момент съдиите, които са българи, вдигнаха червен картон на българската двойка, б.р.). Опитахме се дадем максимума във втория мач за третото място, но не успяхме заради умора.
Ася Динова: Туркините, срещу които играхме за бронза, са от доста време на плажа и са по-добре сложени на игрището от нас.

- Лесно ли се сработихте като двойка?

Славина: На нас не ни е за първи път да играем като двойка. Преди 12 години отново бяхме заедно. Идеята сега дойде спонтанно и мисля, че се получава много добре. Тогава всички бяхме на по 17. С тренировки и с желание всичко става и мисля, че ще се получат нещата.

- Какво ще кажете на онези, които пренебрегват плажния волейбол?

Ася Динова: За мен това е душата и сърцето, много го обичам! Славина обича повече този в зала, но като цяло е доста атрактивен спорт.

- Какви са разликите между волейбол в зала и плажен волейбол?

Славина Колева: Това са два различни спорта. Дали си помагат? По-скоро не и може би си пречат. Като цяло предпочитам да играя в зала, но на този етап няма къде да се подготвям през лятото и така излезнах на пясъка.

 
- Какво ви предстои оттук нататък?

Ася Динова: Предстоят ни няколко силни турнира от първенството на Турция, като, както виждате, техните двойки определено са добри. Все пак там се подготвят целогодишно и имат условия, за разлика от БЪлгария. За хиляден път да спомена, че ние в София нямаме игрища, че федерацията не ни помага и че дори не ни пратиха на Балканиадата в Бурхание. Според тях не можело три двойки от една страна, а по правилник се оказа, че може, но явно никой не се е поинтересувал. И така нататък, проблемите са едни и същи от години и нищо не се е променило. Всеки път даваме едни и същи интервюта и така ще си продължим. Ние си играем за удоволствие и на нас ни харесва въпреки всичко и всички.
И не на последно място искам да благодаря на нашите спонсори, които ни помагат.

Славина Колева: Може би единствено в Марица има някакъв напредък и те залагат на този спорт. Искам да ги похваля и поздравя, че правят нещо за този спорт.

- Какво ще си пожелаете?

Славина Колева & Ася Динова: Най-вече да сме здрави, пък каквото дойде. И търпеливи една към друга.