8 млн. лв. са инвестирани в археологически находки

Днес Европейската комисия прие оперативните програми "Околна среда" и "Региони в растеж", по които София е подготвила проекти, с които да кандидатства

Кметът на София Йорданка Фандъкова и еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу посетиха базиликата, дала името на града, „Света София“ и разположения под нея подземен археологически музей със следи от четири християнски храма и уникални раннохристиянски музайки. Еврокомисарят разгледа и храм-паметника „Свети Александър Невски“. Тя сподели възхищението си от богато християнско наследство. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Запазването и разкриването на културно-историческото наследство на града, който е един от най-древните в Европа, е изключително важно. Това е и един от основните приоритети в работата на Столична община. През последните години 8 млн. лв. са инвестирани в реставрацията и консервацията на археологически находки, като със строителството на метрото бяха разкрити археологически артефакти от древна Сердика.
Еврокомисар Корина Крецу поздрави София за проектите, които реализира с европейски средства, които променят градската среда и развиват града. Днес Европейската комисия прие оперативните програми "Околна среда" и "Региони в растеж", по които София е подготвила проекти, с които да кандидатства.