Пернишки лекар отровил плода на бременна в осмия месец

Бебето се родило мъртво, педиатърът консултирал бъдещата майка да приема медикаменти

Близки на родилка сигнализират за случай на мъртвородено бебе в пернишката болница. Те твърдят, че плодът е отровен, след като 19-годишната бременна в осмия месец жена е консултирана от педиатър за прием на медикаменти, съобщава Дарик.

Това е било второ дете за младата циганка. Тя е приемала няколко дни изписаните й лекарства. Жената е приета по спешност в болница миналата неделя. Тя е имала силни болки. Направено й е секцио, но плодът вече е бил мъртъв.

Семейството и близките на родилката искат да се направи разследване на причините, които са довели до загубата на детето.

Завеждащият АГ-отделението в пернишката болница д-р Ивайло Лазов потвърди за мъртвороденото бебе. Първото раждане на жената също е било със секцио.

На плода е направена аутопсия, но протоколът от нея все още не е готов. Именно заради това д-р Лазов каза, че не може да се твърди за каквито и да е конкретни причини за загубата на бебето. Той уточни, че става въпрос за доносено около 3-килограмово бебе.

Завеждащият АГ-то обаче е категоричен, че е изключено причината да е прием на медикаменти по време на бременността. Той обясни, че ако жената е приела силно токсично лекарство, тя също ще има здравословен проблем, а такъв няма.