Скандално: БНТ и БНР със служители колкото Би Би Си

Владимир Каролев направи скандално разкритие във Фейсбук, придружено с горната графика

Другарят Волгин повел бунт срещу шефа на БНР, защото опитал да съкрати леко хонорарите с 10%. Аз пък искам ръководството на БНР да бъде още по-смело и да съкрати щата с 50%, пише slusham.com.

БНТ и БНР имат повече служители, отколкото медийните групи на БТВ и Нова умножени по две. Имат служители, колкото HBO и FOX взети заедно. И колкото BBC News. БНТ и БНР имат малко по-малко служители, отколкото ESPN (брандът е на стойност $17 милиарда с приходи около $11 милиарда) и CNN (брандът е на стойност около $6 милиарда).

Въпреки че уважавам качеството на продукта в БНТ и БНР (имат много добри попадения, като Референдум, Още от деня, Викингите, т.н.), очевидно там има сериозна неефикасност и е нужно започнатите с добро темпо реформи и съкращения в БНТ да продължат, а БНР тепърва да действат здраво.

Между другото, другарите протестиращи са и любезно уредени с допълнителни доходи по европрограми, които изобщо не влизат в субсидията от около 100 милиона лева, които даваме годишно на държавните медии от нашите данъци.

Директорът на БНР (а и на БНТ) да реже и да преструктурира, ако трябва ще съм с плакат в негова подкрепа всяка сутрин, срещу другаря Волгин. Това са нашите данъци, не волгинова бащиния.

 

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"