Бивша фитнес инструкторка стана Мис САЩ

Мис Оклахома е на 26 години и вече е снимала няколко тв реклами

Оливия Джордан от Оклахома спечели 64-ия годишен конкурс за красота Мис САЩ, съобщи Асошиейтед прес. 

26-годишната Мис Оклахома победи 50 съпернички от останалите 49 американски щата и федералния окръг Колумбия. 

В отговор на въпроси, зададени от журито, Оливия определи като най-важният проблем на Съединените щати проблема с расовите отношения. След няколко месеца Джордан ще представлява САЩ на "Мис Вселена".

Според биографията на красавицата, публикувана в интернет страницата на конкурса, тя завършва Бостънския университет с бакалавърска степен по медицински науки. По време на следването си, Оливия е работила като фитнес инструктор и личен треньор. Наскоро е участвала в няколко реклами

За първа подгласничка беше определена 22-годишната Илиана Гера от Тексас. 

Сред петте финалистки се наредиха също така представителките на Роуд Айлънд, Мериленд и Невада. 

Тазгодишното издание на конкурса, което се проведе в Батън Руж, Луизиана, до голяма степен беше помрачено от коментарите на неговия съсобственик – магната Доналд Тръмп, по време на кандидат-президентската му кампания. 

Той отправи груби критики към мексиканските имигранти, което предизвика силна враждебна реакция срещу неговия бизнес, включително конкурса за красота. 

Редица телевизии се отказаха да излъчват състезанието, а много знаменитости се оттеглиха от участие като съдии, изпълнители и водещи, което принуди организаторите да търсят техни заместници. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен