След ремонта на булевардите започват и малките улици

Ремонтите са толкова много, защото инфраструктурата не е изграждана от години, призна Фандъкова

Всеки ден се прави равносметка на това, което сме свършили. Налага ни се не просто да развиваме града, а и да го възстановяваме. Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й ремонтите в столицата са толкова много в момента, защото инфраструктурата не е изграждана от години. Тя обясни, че работата по пътищата на София върви през юли и август, защото през тези месеци движението в града е най-ненатоварено.

Фандъкова съобщи, че след като приключат ремонтите по възловите булеварди, ще започне работа и по възстановяване на малки улици в квартали, които са по-встрани от центъра на столицата, като "Надежда", "Връбница" и "Студентски град". По думите й в началото на септември трябва да приключат ремонтите по 9-километровото трасе на "Цариградско шосе".

"До края на август очаквам да завърши разширението на бул. "Александър Малинов" в "Младост". Това е един от най-тежките обекти, но за сметка на това ще имаме един обновен шестлентов път. На Руски паметник също имаме тежък ремонт – там се подмени канализация на 100 години. Очаквам ремонтът да приключи в началото на септември", каза столичният кмет.

"За мен е важно да възстановяваме и да развиваме града си. Резултатите от дейността ни са видими", заяви Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че задръстванията и замърсяването на въздуха остават едни от основните проблеми на София и усилията на Столична община са насочени към решаването им. Фандъкова заяви, че тези усилия дават резултат, но е необходимо още време.

Попитана страхува ли се от конкуренция на предстоящите местни избори, Фандъкова каза, че за нея политиката се изразява в работата за града, решаването на сериозни проблеми. "Празното говорене не ми е много в стила. Ако говорим за алтернативи, винаги съм готова да разговарям с опонентите си. В крайна сметка решението ще вземат гражданите на София", каза още Йорданка Фандъкова.