Елизабет II шофира като рок звезда в лондонски парк

Явно скучния живот в двореца има нужда от малко разнообразяване

Името на Кралица Елизабет II не спира да се замесва в скандали и медиите на острова се съмняват, че си е взела ПР от някоя бивша рокзвезда.

След като бе замесена в нацистки скандал от в-к "Сън", чиито редактори пуснаха нейни снимки като малка принцеса, вдигнала ръка в нацистки поздрав, тя все пак успя някак да избегне най-острите укори. Главно - заради крехката си възраст през 1933 година.

Сега обаче 89-годишната жена бе засечена да шофира като истински полудяла рок звезда личния си ягуар X-Type и то без свидетелство за шофиране.

"Разхождахме се спокойно в Уиндзорския парк с нашия син Теди. Пресичахме улица. Когато изведнъж ягуарът се зададе право към нас, изобщо не спря, а вместо това мина направо през тревата с голяма скорост, за да ни заобиколи", разказаха пред британските медии семейство Скарлет Винсент и Тоби Кор.

Елизабет II трябва да е бързала, за да посети църковна церемония, но все пак е отделила секунда за типичния си кралски поздрав. "Като мина покрай нас, помахна и се усмихна", споделя още двойката, която избухнала в смях, когато осъзнала кой точно ги е стреснал по време на разходката.

Въпреки напредналата си възраст (89)Елизабет II явно не преотстъпва карането на ягуара си на друг.
А нацисткият скандал, който тресе от няколко дни Бъкингамския дворец, продължава с пълна сила на Острова. Оказа се, че човекът, заснел как малката принцеса вдига ръка досущ като Хитлер, е баща й, бъдещият крал Джордж VI. Принципно кадрите трябва да се съхраняват заедно със всички фотоси на кралското семейство в Британския институт на киното - именно заради това започна и разследване за начина, по който таблоидът "Сън" се е домогнал до лентата.

"Едва ли някой може да обвини кралица Елизабет II в симпатия към нацистите. Тя е била дете, когато филмът е заснет - дълго преди да станат известни зверствата на Хитлер. Но Едуард, принц на Уелс, е приветствал режима през 1933 г. и се е придържал към пронацистки възгледи, след като войната започва през 1939 г.", казва британската специалистка по въпросите на нацизма Карина Урбах. "Възможно е Едуард да е научил Елизабет и Маргарет да правят нацисткия поздрав", допълва тя. Бъкингамският дворец излезе с изявление, в което осъжда публикуването на кадрите от филма.

"Предизвиква съжаление фактът, че този филм, заснет преди 82 години и принадлежащ на личния архив на Нейно Величество, е бил получен и използван в такъв вид", обяви говорителят на британския монарх.



Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"