Милионер контролира наследството на дъщерите си от отвъдното

Морис Лабоз оставя състояние в размер на 37 млн. долара, когато умира по-рано през годината

Заможен имотен магнат от Ню Йорк открил как да контролира живота на дъщерите си от отвъдното – налагайки строги условия за това кога и как всяка от тях ще наследи по 10 млн. долара.

Морис Лабоз оставя състояние в размер на 37 млн. долара, когато умира по-рано през годината. Неговите дъщери Марлена (21 г.) и Виктория (17 г.) ще наследят по 10 млн. долара, когато всяка от тях стане на 35 г.

Техният баща обаче е посочил в завещанието си, че те могат да получават определени суми и предварително стига да посещават акредитирани университети, да се омъжат за добри съпрузи, да си намерят добра работа и да нямат извънбрачни деца.

Марлена например ще получи 500 000 долара, когато се омъжи, но само при условия, че съпругът й даде клетвено обещание, че няма да пипа парите.

Адвокати твърдят, че подобни завещания с поставени условия в тях са рядкост, но някои родители твърдят, че това е за доброто на техните деца, а не просто начин да контролират живота им.

В завещанието си Ланоз също така посочва, че Марлена ще получи 750 000 долара, ако се дипломира от “акредитириран университет” и също така трябва в “100 думи, или по-малко, да обясни какво възнамерява да прави с парите”, за да убеди попечителите на средствата да й ги изплатят, пише New York Post.

В завещанието има и стимул за намирането на добра работа до 2020 г. Всяка от двете дъщери ще получава годишна сума три пъти колкото дохода й. Ако пък имат деца, но не работят извън дома си, те ще получават по 3% от стойността на попечителския им фонд на година, но само ако “децата не са извънбрачни”.

Въпреки всичките тези условия, двете дъщери са в доста по-добра позиция от тяхната майка, с която Лабоз е бил в процес на развод, когато е починал. В завещанието няма нищо за Ева Лабоз, където е посочено, че тя е обезпечена от предбрачното споразумение, сключено между двамата съпрузи.