Карабинери спипаха Снуп Дог с половин милион в брой

До 11 хиляди долара са разрешените недекларирани суми за пренасяне в ЕС

Италианската полиция арестува рапъра Снуп Дог на летището в южния италиански град Ламеция, Терме с 422 000 долара. Властите на Ботуша конфискува над 200 000 от тях на основание на закона против прането на пари, съобщава съобщава Ройтерс, позовавайки се на адвоката на звездата Андреа Паризи.

Максималният размер на недекларираните парични средства, които могат да носят пътниците в ЕС е 11 хиляди долара. Рапърът е задържан преди полет до Великобритания с частен самолет. Парите са били в куфар марка Louis Vuitton.

"Парите са получени след участие в концерти, които той (Снуп Дог), е направил в Европа. Това не е престъпление, просто административно нарушение. "- казва Паризи. Адвокатът също така отбеляза, че половината от конфискуваната сумата е върната на музиканта. Останалите ще бъдат дадени след административното наказание, което е въпрос на допълнително изчисление.

Снуп Дог изнесе концертно турне в Европа след излизането на албума Буш, състоящ се от 10 песни, през май.

Това не е първият път, когато 43-годишният музикант има проблеми с европейските правоохранителни органи. Миналата седмица Снуп Дог бе задържан от полицията в Швеция по подозрение в употреба на наркотици.

След направената необходима експертиза той бе пуснат. В отговор на действията на шведските полицаи рапърът ги обвини в расизъм и се закле никога да не прави концерти в страната.

Истонското име на американския рапър, предприемач, актьор и продуцент Снуп Дог е Калвин Кордозар Броудус. По време на кариерата си, музикантът пусна 13 албума, първият от които е издаден през 1993 г. и е наречен Doggystyle. Според Forbes, състоянието му се оценява на 14 милиона долара.