Няма да спират тока на ВиК

Добрич се размина със сухия режим

Токът на „ВиК – Добрич няма да бъде спрян, за което преди дни бе предупредил енергийният доставчик „Енергийна финансова група“. Това съобщи за Добрич Topnovini.bg кметът Детелина Николова, която също се бе ангажирала с търсене на варианти за решаване на проблема.

Тя е получила писмо от „Енергийна финансова група“. В него се казва, че е „постигната договореност относно заплащане на изискуемите и ликвидни парични задължения на „ВиК“ – Добрич“. В резултат на това от „Енергийна финансова група“ са  оттеглили искането си след 8 часа на 2 септември трябва да се преустанови снабдяването с електрическа енергия на държавното дружество „Водоснабдяване и канализация” – Добрич, поради неплатени фактури за ток.

Решението е взето след настояване на местната власт в Добрич и заинтересованите институции, и в отговор на писмо от заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. В него се предлага да се разработи погасителен план за задълженията на дружеството с приемливи условия и за двете страни.