Британският боец Джон Кери: Взех голямо бяло хапче и полудях

Младежът, който вдигна на крак Слънчев бряг, твърди, че никога повече не би дошъл в България

“Синът ми не е добре, в депресия е, защото не знаем колко още ще стоим в България. Говорихме с полицията, с британското посолство. Никой не ни казва", оплака се майката на 26-годишния британец Джон Кери пред 24 часа. Припомняме, че младежът от Кембридж като истински Рамбо предизвика среднощен екшън в Слънчев бряг след кражба на мотокар, рани себе си и полицай.

Майката Сю пристигна в Бургас преди 3 дни, когато синът ѝ бе изписан от бургаската болница. Оттогава двамата са в хотел в к-с “Лазур” и чакат приключването на разследването срещу Кери в районната прокуратура в Несебър.

“Не помня какво съм вършил, но бях като полудял. Не бях аз”, твърди Джон. Той призна, че в деня на инцидента взел дрога от местен дилър в заведение в Слънчев бряг. Наркотикът бил под формата на голямо бяло хапче с някакво лого. Британецът мислел, че е амфетамин. Пил и алкохол, но не и анаболи - спрял ги.

“Допреди 2 месеца в Кеймбридж вземах анаболи и бях два пъти по-голям. Тренирам предимно бокс, занимавам се редовно и с фитнес", разказа Джон. Добавя, че в родината си не е употребявал дрога и че в България му било за пръв път.

Джон още е с превръзки на главата и гърдите. Оплаква се, че раните, които си нанесъл по време на полицейското преследване, още го болят.

“Да дойда отново в България? Не мисля!”, казва Джон и се прибира в хотелската си стая.

Както “24 часа” писа, малко след полунощ на 28 септември дрогираният Кери открадна мотокар от склад на частна фирма и с него връхлетя върху 2 коли по пътя Бургас-Слънчев бряг. Прободе ги с “вилиците” на мотокара, по чудо нямаше жертви. После започна полицейско преследване, при което срещу Кери бяха изстреляни стоппатрони, но и те не го спряха.

Въоръжен с 30-сантиметров гаечен ключ, мъжът продължил да бяга, сякаш изобщо не е уцелен. Нахлу в бензиностанция край водната пързалка в Слънчев бряг, взе два ножа от кухненско помещение и изскочи срещу полицаите. При преследването Джон удари един от униформените по ръката с гаечния ключ. Най-накрая подивелият чужденец бе задържан от полицейски спецчасти.

Районната прокуратура в Несебър му повдигна три обвинения - за едро хулиганство, кражба и нанасяне на имуществени вреди. До приключване на делото Кери няма право да напуска страната.