Показаха „разтворими“ рокли на модната седмица в Париж (снимки)

Одеждите бяха част от ефектното шоу на Хюсеин Чалаян

На завършилата преди броени дни седмица на модата в Париж бе показано и шоуто на известният авангарден дизайнер и новатор Хюсеин Чалаян. Гостите на ревюто бяха шокирани от факта, че дрехите на манекените буквално се топят пред тях.

Британският дизайнер Хюсеин Чалаян е известен със своите колекции, съчетава висша мода с фина технология, необичайни силуети и материали. Например, дрехите от неговата дипломна колекцията били "зашити" от коприна и метал, които дизайнерът предварително погребал в задния си двор, за да получи желаният ръждив ефект.

И тази година Чалаян не изневери на феновете си и им показа повече от необичайна колекция придружена от още по-невероятно представяне.

Два модела в минималистични снежнобели връхни дрехи стояха в средата на подиума в специална ниша. Изведнъж от тавана започнаха да се изливат потоци вода. Пред очите на възхитената публика дрехите започнаха да се топят при контакта с вода.

След малко от дъждобраните не остана и следа, а моделите се оказаха облечени в елегантни вечерни рокли, бродирани с кристали и флорални мотиви.

Практична ли е подобна дреха е друг въпрос, но представянето на тази колекция беше наистина грандиозно и запомнящо се.