Терористи взривиха хора, вързани на храмови колони в Палмира

Правозащитници припомнят все по-извратените методи на ИДИЛ

Терористи от ИДИЛ, която прилага все по-отвратителни методи на екзекуция, са вързали трима души за антични колони в Палмира и са взривили колоните, съобщи Си Ен Ен, като се позовава на базирана в Лондон сирийска организация за защита на човешките права.


Организацията е научила за поредното варварство от свои източници в града в Сирия, който от 20 май т. г. е в ръцете на "Ислямска държава". Добре запазените до неотдавна в него руини от античен град са сред най-ценните съкровища, включени в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство.


Не е известна самоличността на убитите, нито какви са били техните "провинения". Правозащитниците припомнят, че ИДИЛ екзекутира хора и за незначителни "простъпки", при това с изключителна жестокост – например чрез прегазване с танк. В други случаи арестанти са били заставяни да копаят с ръце собствените си гробове.


Освен това ислямистите целенасочено рушат храмове и статуи в Палмира. Давайки си сметка до каква степен това възмущава цивилизования свят, те публикуват и снимки на разрушенията, припомня Си Ен Ен.