Евгения Банева разкрива кой заложи бомбата пред офиса й!

Това са действия на определено лице и фирми срещу нас, твърди бизнесдамата

Вчера разбрах за инцидента пред офиса на туристическия холдинг. Това не е първият инцидент, свързан с мен и нашите фирми и офиси и за тези инциденти съм подала 17 жалби в прокуратурата. Жалбите са до ВКС, Софийска градска прокуратура. Това заяви по телефона от Москва Евгения Банева по повод информацията, че вчера пред един от офисите й в столицата бе заложено взривно устройство, по Нова ТВ. "Това са действия на определено лице и фирми срещу нас и наши фирми. Много добре знам кое е това лице и тази фирма и днес на страницата на туристическия холдинг ще извадя всички преписки, за да може да се види за какво става дума", заяви Банева и добави: "Това е втори опит за слагане на бомби в моя офис. На 7 ноември беше направен опит за запалване на централния ресторант във ваканционно селище „Русалка”. По същото време миналата година бе запалена нашата вила във в село Русалка. В началото на юни пък бе изпотрошен мой джип. Охраната ми сериозно пострада, има средни телесни повреди. Има много инциденти, свързани с наши предприятия".
"В момента няма да цитирам имена. Сезирала съм органите. Не е моя работа да докажа кой какво е направил, описала съм всичко в жалбите си. Всички публикации, свързани с инциденти, се представят като битови, улични, напротив – това са действия, насочени срещу мен, моята фамилия и служители, а зад тях стоят икономически интереси. Всичко води в тази посока", подчерта бизнесдамата.
Евгения Банева посочи, че нарочно се събарят техни обекти като основанията за това са промяна в законодателните наредби.
"Върху местната власт се оказва натиск „отгоре”. Кое е това „отгоре”, не знам. Но всички знаем кое е най-високото място – управляващата партия и прокуратурата. Аз съм човек на правото, всичко останало е работа на органите на властта и правосъдието", заяви Евгения Банева.