Сидеров се извини на комисията "Главчев" за телефонния тормоз

Парламентът даде разрешение за задържане на двамата атакисти без гласовете на БСП

По никакъв начин не сме се укривали от правосъдието и не смятаме да го правим. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров от свое име и от името на колегата му Десислав Чуколов, съобщи БТА. Той посочи, че доброволно са се отказали от имунитетите си за започване на наказателно преследване срещу тях за случая в НАТФИЗ на 23 октомври. Според Сидеров искането на главния прокурор за задържането им има само репресивна функция.


Лидерът на "Атака" се извини на депутатите от анкетната комисия, които са получавали заплахи по телефона. Нямам пряка връзка с хората, които са се обадили, посочи той. Бил съм обект на заплаха, знам, че не е приятно, моля да приемете извиненията ми за обажданията, добави Сидеров.


Миналата седмица стана ясно, че депутати от анкетната комисия, създадена по казуса с имунитетите на Сидеров и Чуколов, са получавали телефонни заплахи. Председателят на комисията Димитър Главчев дори пусна запис пред журналисти. Депутатите от комисията изразиха недоволството си от това, че телефоните им са били излъчвани в ефира на телевизията на "Атака". Депутати от партията не видяха нищо нередно в това. СЕМ се зае да проучва казуса.


Парламентът реши да даде разрешение за задържане на депутатите от Атака Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Искането дойде от главния прокурор Сотир Цацаров заради нахлуването им в НАТФИЗ. В подкрепа на решението гласуваха всички парламентарни групи без "Атака" и БСП. По-рано депутатите от Атака Волен Сидеров и Десислав Чуколов сами свалиха имунитетите си, предаде Дарик.


Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на двамата избраници за нахлуването им в НАТФИЗ. Временната комисия, която трябваше да предложи решение на пленарната зала, прецени, че има основание да се свалят имунитетите им.


Вчера Софийската градска прокуратура привлече като обвиняеми народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов заради обиска, който направиха на клекшоп в центъра на столицата в началото на октомври. Мярката, която прие бе най-леката - "подписка".