Осъдиха девствената поетеса да плати 300 лева на ответника

Финалът на екстравагантната съдебна сага бе с неочакван обрат, Хинкова ще жали

Големият финал на делото с девствената поетеса Албена Хинкова току-що приключи в районния съд в Пловдив. Съдия Иван Калибацев оневини поета Николай Славов, срещу когото Хинкова заведе дело за обида, че се е осъмнил в нейната непорочност, предаде "24 часа".


"Ще обжалавам, разбира се", каза покрусената поетеса, след като чу решението на съда. "Удовлетворен съм от части. Дори да ми плати, ще й върна парите, защото тя е безработна", заяви поетът Николай Спасов. Той призна, че повече от година е бил подложен да подмятания от близки и съседи, които го питали за странния казус.


Казусът с 41-годишната девствена поетеса от Пловдив Алебна Хинкова не е изключение. Животът на много жени се стича така, че не стигат до полови контакти - било по морални, било по болестни причини. Това заяви съдебният медик доктор Светлозар Спасов, който изготви повторната експертиза на девствената поетеса. Тя е категорична - Хинкова няма белези на хименопластика и не е докосвана от мъж. Доктор Спасов посочи, че в своята практика е срещал и по-възрастна от Албена девственица. "Имах пациентка на 65 години, за която се носеха приказки в махалата и тя дойде да си извади документ, че е девствена", посочи доктор Спасов.


Хинкова предяви иск за 3000 лева срещу поета Николай Славов, който се усъмнил в нейната непорочност. По време на литературна сбирка през юли м.г. в литературен клуб "Младост" в Пловдив той се обърнал към нея с думите: "Кажи, бе, моме, макар че ти не си мома, но това няма значение". Засегната на чест, поетесата тутакси изтичала в Съдебна медицина, където извадила документ, че е девствена. В хода на процеса защитата на Славов поиска да се провери дали Хинкова продължава да е девствена, усъмнявайки се, че може да си е направила хименопластика.


Повторната експертиза потвърди, че Хинкова наистина не е допуснала мъж до себе си в своя живот. Преди това три болници отказаха да я прегледат с аргумента, че са прекомерно заети. Тогава съдът разпореди това да стори д-р Светлозар Спасов.


По време на процеса бяха проведени над 10 заседания. Всяко от тях се превръщаше в шоу, тъй като свидетелите на Хинкова и Славов са от творческите среди и декламираха стихове по време на делото. Една от свидетелките на Албена - Елена Куматова, изнесе цял рецитал с песни от народния фолклор за вили-самовили с бели рокли и руси коси. "Потопи се в ледено езеро. Сняг завали и тя пак е девствена", редеше в мерена реч приятелката на ищцата.


Друга поетеса - Милена Стоянова, която бе на страната на подсъдимия, пък се появаше на заседанията пременена ту като Славейковата Гергана от "Изворът на белоногата", ту като Фортуна - със синя перука, конусовидна шапка, черни ръкавици, бяла мантия и лилаво наметало.


Днешното съдебно заседание разгледа ексепертизата за непорочноста на Албена Хинкова. Делото протече при закрити врати, с оглед неразкриване на данни от личния живот на Албена. Тя се появи в залата с цикламено яке, лилава пола и елегантни черни обувки.