Министър Кралев: Българските фенове заслужават да бъдем домакин на световно първенство по волейбол

Ползата за България от домакинството ще е значителна

Впечатляващото представяне на България като домакин на Европейското първенство по волейбол, феноменалната публика у нас и заявената категорична подкрепа от страна на правителството са трите ключови фактора, които са наклонили везните в полза на България при избора на домакин на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. Това заяви министър Красен Кралев на пресконференция по повод спечелването на съвместното  домакинство на България и Италия на шампионата по волейбол през 2018 г.

„Подкрепата на премиера Борисов при  срещата му с Ари Граса беше много важна. Граса неколкократно подчерта при подписването на договора, че излъчваме стабилност и сме надеждни партньори. Смятам, че усилията, които положихме са имали ефект при избора ни за домакин на световното първенство“, посочи министър Кралев.       
Световното първенство по волейбол за мъже ще струва 10 млн. лв. на държавата, посочи Красен Кралев. Според него ползата за България и икономиката от домакинството на първенството ще е значителна.

„Това не е само подкрепа за волейбола и създаване на условия за приходи в българския туризъм, а и пряка реклама на България в цял свят пред многомилионна аудитория“, заяви Кралев.
Министърът похвали отново българската публика. Той сподели, че при всичките си разговори е срещал само възхищение от атмосферата, която са създали българските фенове на Европейското първенство през тази година.
„Нашите фенове заслужават България да бъде домакин на такова първенство“, категоричен бе министър Кралев.
На 28 декември предстоят разговори с италианската федерация по волейбол, на които ще бъдат обсъждани подробности от организацията на първенството. Президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров съобщи, че се планира тази част от състезанието, която ще бъде в България с участието на 12 отбора, да се проведе в София, Варна, Русе и Пловдив. Градовете домакини и спортните зали, с които разполагат, бяха представени на д-р Ари Граса лично от премиера Бойко Борисов по време на Европейското първенство у нас тази година.
„Предстои ни много сериозна работа, за да подготвим този шампионат на равнището, което се очаква от България. Благо              даря на министър Красен Кралев за подкрепата, която оказа на федерацията при кандидатстването ни за домакин на европейското първенство“,  каза Данчо Лазаров.
    Снимка на Деня

Щрихи от Плевен