Експертизата: Благой е стрелял и то - от упор

Прокуратурата продължава да разследва кървавата трагедия в "Кючук Париж"

Готова е химическата експертиза по делото за смъртта на тричленното семейство от Пловдив, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Резултатите потвърждават наличие на барутни частици единствено по ръцете на съпруга Благой Сапунджиев. Барутни частици са установени и по входните рани на тримата починали. Това води до извода, че изстрелите са били извършени от упор. От прокуратурата уточниха, че разследването продължава.


На 4 януари тричленното семейство Сапунджиеви беше открито мъртво в апартамент в пловдивския квартал "Кючук Париж". Телата на двамата съпрузи и тяхното дете са били открити от техни близки, които са подали сигнал в Първо районно управление на полицията. Родителите на Благой Сапунджиев, който уби жена си и детето си и се самоуби, се питат каква е била тази любов, че да унищожи живота. Близките на загиналото семейство проговориха пред Нова телевизия. Пенка и Тодор Сапунджиеви смятат, че любовен триъгълник може да e в основата на трагедията. Те са категорични, че финансов мотив не стои. Родителите на Благой са в шок, тъй като нищо не подсказвало в поведението му, че се готви да застреля съпругата и детето си.


Благой и Йорданка се запознали преди 9 години. Той я обичал и ревнувал силно. Според родителите на Благой нещата между двамата не вървели гладко още отначало, тъй като Йорданка искала да води по-свободен начин на живот. Преди година се изнесли на квартира, но това не спасило брака им. Разделили се. На Коледа решили да опитат отново, но дни по-късно Благой разбрал, че до съпругата му имало друг мъж.


Близките на Йорданка, пък отричат тя да е имала друг мъж. "Ревност, ревност може би има, за да свърши тази работа така. Що така това момче? То да се ликвидира, то да се ликвидира. Какво ти пречи това дете, тези невинни жертви", пита се бащата на убитата Йорданка Тодор Божев.