FOX пусна първата минута от „Досиетата Х“ в интернет (ВИДЕО)

Премиерата на новия сезон 10 е на 24 януари

Изминаха осем години от както Крис Картър, американски сценарист, продуцент и режисьор, известен като създател на сериала "Досиетата Х", снима за последно актьорите Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън в образите на агентите на ФБР Фокс Мълдър и Дейна Скъли в търсенето на истината, която е някъде наблизо.

Сериалът става хит на американския канал Fox, и след толкова много години, феновете не са загубили интерес към него. През лятото на 2015 г. започнаха снимките на нов, 10-ти сезон, в който главните роли са изпълнявани отново от Джилиан Андерсън и Дейвид Духовни.

Със създаването на новите шест епизода е ангажиран старият екип, ръководен от Крис Картър, а сценария отново е дело на Глен Морган и Джеймс Уонг.

Световната премиера на сериала ще се състои на 24 януари, но Fox вече показа на своя промосайт първата минута на първата от шестте серии. Актьорите също продължават да споделят впечатления за снимачния процес и какво се случва с героите.

Миналия вторник творческият екип на "Досиетата Х" отпразнува излизането на дебютния епизод "Моята борба" в Калифорнийския научен център в Лос Анджелис, пише Blastr, който получи интервю от почти всички основни участници в шоуто.

Както разказва канадския актьор Уилям Дейвис, който изигра пушача, той винаги е вярвал в завръщането на поредицата и това е станало възможно благодарение на съгласието на главните герои - Давид и Джилиан.

Актьорът Мич Пиледжи, който играе заместник директора на ФБР, ръководителят на отдела "Досиетата Х" отбелязва, че неговият герой, като агент и част от Бюрото все още има разногласия с ръководството, и е един вид "отстъпник", постепенно се превръща в привърженик на Мълдър.

Роби Амел, които се появява през 10-ти сезон в ролята на Агент Милър, заяви, че неговият герой е също поддръжник на идеите на Мълдър и той, както и Мълдър и Скъли, имат интересна връзката с друг млад агент на ФБР - Айнщайн изигран от звезда на телевизионната поредица "Два метра под земята", Лорън Амброуз.

"Досиетата Х" е американски телевизионен сериал в стил научна фантастика, създаден от Крис Картър. Стартира в ефир на 10 Септември, 1993 и приключи девет години по-късно на 19-ти Май 2002. През това време са заснети 202 серии и получи много награди и отличия, сред тях - наградата "Златен глобус".

Трейлърът на сезон 10 на "Досиетата Х"