Смъртта на Тодор, все по-оплетена в нови свидетелства

Родителите - все по-огорчени

Нови разкрития около смъртта на 18-годишния Тодор, който почина миналата седмица във Враца след свада на пътя с братята Иван и Десислав Дамянови, излязоха наяве, съобщи БиТиВи. Служителят от Общински паркинги и гаражи Цветелин Милов е първият, който, независимо от близките, потвърждава, че 18-годишният Тодор е бит жестоко от братята Иван и Десислав Дамянови, след като момчето е излязло срещу братята с бокс. "Удари ги някъде четири-пет пъти двамата, те повече го биха, и в главата го удряха с плесници, ритаха го, в задното стъкло му удариха главата. По-слабият брат с крак удари лявото странично огледало, спомня си очевидецът Цветелин Милов. Така основното твърдение на защитата и на задържаните за убийството на Тодор, че те не са го удряли, а само са се отбранявали, става спорна. Те го биха повече, категоричен е свидетелят.


По-рано днес и мъжът, оказал първа помощ на момчето след свадата, застана с лицето си пред камерите. Мариян Иванов твърди, че не е видял братята да се бият, но е видял как познат на момчето слязъл от такси и взел бокса от ръката на Тодор. "Към момента, в който аз пристигам тук, виждам следната ситуация - Десислав със затворено, посинено око, след минута-две вече имаше оток, Иван беше с разбита уста, Тодор в средата стоеше, беше му доста забавно, аз, когато се обадих на 112, той започна да вика: "Айде, да идва тази полиция по-бързо". Мариан твърди още, че когато майката на Тодор пристигнала, започнала да се кара на сина си, че за пореден път проявява агресия.
"Чувам майка му как му крещеше: "Стига бе, не ти ли писна, само скандали", той вика: "Виж какво ми направиха колата ма, виж ми огледалото", предаде БНТ.


Тези думи на свидетеля, както и твърдението му, че майката го е възпряла в първия момент на помощта, защото Тодор имал здравословни проблеми, предизвикаха разочарованието на близките: "Тодор на никого абсолютно не е казвал "ма" и аз никога не съм му се карала, защото просто нямаше за какво да му се скарам. Няма за какво да съм му казвала тези думи, аз съм била тук, скарах се на Десислав да се помести от момчето ми и му казах - защо го преби", каза майката на Тодор Цецка Йорданова и се обърна към Мариян Иванов: "Погледни ме в очите, аз съм ти благодарна, че се опита да ми помогнеш на детето, но аз никога не съм се карала на моето дете".

Мариян твърди, че не е улавял пулс, докато е реанимирал момчето, че е бил с признаци на инфаркт. И не е забелязал дори зачервяване по тялото, камо ли синини.