Премиерата на „Аватар 2“ се отлага, неизвестно за кога

Не са ясни и датите за рилийзите на следващите епизоди от фантастичната сага

Няма да успеят да подготвят продължението на фантастичния филм "Аватар" до декември 2017 г., както бе планирано първоначално. 

Студио 20th Century Fox все още не са определили нова дата за рилийз, съобщава The Wrap, позовавайки се на вътрешни хора. 

От студиото не коментират информацията. Режисьорът Джеймс Камерън също се въздържа от коментар. Остават неизвестни и датите на премиерите на още две продължения на "Аватар", насрочени за 2018 г. и 2019. 

Забавянето, според експерти, може да е свързано със сложната технологична част от проекта, тъй като режисьорът иска да приложи нови разработки.

Според изданието, изместването на премиерата на "Аватар 2" най-вероятно се дължи на насрочената за същото време премиера на осмото издание на "Междузвездни войни". Конкурентите от Дисни, може би са знаели за забавянето на филма на Камерън.

По-рано през декември, режисьорът каза, че заснемането на следващия "Аватар" ще започне в началото на 2016. Той добави, че е създадена цялата инфраструктура за снимачния процес, изграден е декорът и почти е приключила работата по сценария на трилогията.

"Аватар" - най-касовият филм в историята на киното излезе през 2009 г. и реализира печалба от  2,70 милиарда долара. Филмът с участието на Сам Уортингтън и Зоуи Салдана е създаден с помощта на различни иновационни техники, включително технология за улавяне на движение.

Филмът бе номиниран за "Оскар" в девет категории и спечели три - "Най-добър режисьор" "Най-добра кинематография" и "Най-добри визуални ефекти".