Цветанов: Давам на съд Сергей Станишев за компромат срещу мен

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви в Нова телевизия, че ще съди Сергей Станишев заради поредицата дела, които бяха заведени срещу него.

"Тогавашният лидер на БСП Сергей Станишев направи един компромат срещу мен и ще си потърся правата, като заведа дело срещу Сергей Станишев. Това е съвсем закономерно. Чаках да минат всички дела. Истината трябва да излезе наяве. Не трябва политическият живот на страната да бъде замърсяван. Обществото си направи извода и за случилото се 2013-а със случая Костинброд", категоричен е Цветанов.

Въпреки че в петък предупреди, че ще съди и лидера на ДСБ Радан Кънев - дори обясни, че вече се е консултирал с адвоката си Менко Менков, засега няма да го прави. Цветанов имал сигнал, че съпредседателят на Реформаторския блок е говорил неистини за него пред журналисти в парламента - че е замесен в спрени от премиера Бойко Борисов обществени поръчки. Но след като в репортажите не били излъчени такива думи на Радан Кънев, Цветанов се отказал да заведе дело. "Той е свършен като политик. Той като политик за мен вече не съществува. Не искам да го коментирам повече", отсече днес Цветанов по адрес на Кънев.

Цветанов каза, че вътрешният министър Румяна Бъчварова не се е допитвала до него.

Ако Бойко Борисов не бе кмет на София, столицата нямаше да изглежда по този прекрасен начин. Йорданка Фандъкова продължи да работи по един чудесен начин.