Майкъл Дъглъс на прощално пътешествие до Бермудите

Според близките, му остават не повече от 6 месеца живот

 

Все още няма официално изявление, но от някои косвени признаци окончателно става ясно, че един от най-обичаните американски актьори е в края на жизнения си път - по информация на близки до семейство, на Дъглас му остават не повече  повече от шест месеца живот. За това пише преди дни онлайн изданието Радар като добавя, че 71-годишният актьор току-що е пристигнал на любимия си остров и възнамерява да приведе в ред делата си,  да продаде някои активи, да редактира завещанието си и спокойно да се оттегли. В действителност, това е една обиколка за сбогом.

"Очите на Майкъл се напълниха със сълзи, когато погледна това райско кътче, земята на предците му “, разказва изтоник, цитиран от Радар "- Той тъжно погледна водата, знаейки, че никога вече няма да бъде в състояние да види отново местата, на които ще бъде разпръснат праха му, според последната му воля.

Дъглас бе диагностициран с болестта рак на гърлото, в четвърти стадий, през 2010 година и премина през шестмесечна изтощителна лъчетерапия преди да обяви заедно със съпругата си Катрин Зита-Джоунс в началото на 2011 г., че е в ремисия. По-късно разкри, че става дума че ракът се е върнал и неизбежно прогресира. Призна също, че става въпрос за рак на езика и като причина за болестта определи лошите навици и ексцесии, придружаващи цялата му актьорска кариера. Дъглас излъгал по съвет на лекарите.

През 2013 филмовата звезда направи признанията в интервю пред актьора Самюел Джаксън като част от предаването за британска телевизия, спомняйки си как е разбрал за болестта си:

"Ще запомня завинаги изражението на лекаря, докато ми казваше: "Майкъл, трябва да направим биопсия". Според доктора туморът на езика ми е бил първият толкова голям, който е виждал някога през живота си".

Актьорът е носител на два "Оскар"-а (1987 г. най-добър актьор - „Уолстрийт“; 1976 г. най-добър филм - „Полет над кукувиче гнездо“), на три ”Златен глобус" (2004 г. награда „Сесил ДеМил“ за цялостно творчество; 1987 г. най-добър актьор - „Уолстрийт“, най-добър актьор в минисериал или телевизионен филм -  “Зад свещника:Моят живот с Либерачи”), ”Сезар" и "Еми" .