Прокурор: Записите от камери се приемат като доказателство

3 години затвор чака единия от биячите на "Черни връх", 2 - другия

Ако делото срещу нападателите от бул. "Черни връх" се развие така, както предвиждаме, единият извършител ще влезе в затвора за три години за нанасяне на телесна повреда, а другият може да получи до две години. Това заяви за Нова тв зам.-районният прокурор Стефан Милев.

По-тежка присъда би получил каратистът Симеон Христов, който е нанесъл ударите. "Ще бъдем безкомпромисни с целия инструментариум на репресивните мерки, които ни дава законът", категоричен беше той.

В първите часове след инцидента пострадалият категорично е отказал да говори и е отричал да е бит.

Според Милев мълчанието на мъжа е свързано с факта, че именно той е предизвикал катастрофата, разпалила скандала: "Той е имал нещо предвид и е преценявал възможността срещу него да не се води дело".

Такова дело обаче вече е започнато и от волята на пострадалата жена зависи дали то ще бъде прекратено, уточни прокурорът.

Същевременно, юристът отхвърли твърдението, че записите от охранителни камери не се приемат като веществени доказателства. Трябва обаче да бъде доказана тяхната автентичност. Само въз основа на запис не могат да те осъдят, но в съвкупност с други може да помогне за осъждане.

"Ще искаме обвиняемите за побоя от „Околовръстното” да лежат в затвора. И тримата са задържани. Няма пуснати на свобода", изтъкна същевременно той. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен