Критиците разгромиха "Батман срещу Супермен" (видео)

Според експертите филмът е муден, безинтересен и безсмислен

Фантастиката на Зак Снайдър "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" получи най-вече отрицателни отзиви от критиците. В най-големия агрегатор на мнения RottenTomatoes рейтингът на филма в момента възлиза на 30%. От 55 експерти, 35 определят лентата за неуспешна.

"Някой да спре Зак Снайдър. Някой да спаси света." - Е написал един от критиците. "Не само, че филмът няма никакъв смисъл, а и останалата част от филмите на DC Comics, ги очаква същата съдба" - казва друг. "Липсата на развитие на героите, и следователно на душата, очевидно се компенсира с пиротехнически ефекти" - казва трети.

Мнозина прогнозират провал на лента в боксофиса, докато други казват, че филмът е мащабен но безинтересен и не доставя удоволствие. Експертите също така отбелязват, непоследователността на Снайдер и мудността на действието.

Критиците, които са пуснали положителни отзиви, обръщат внимание главно на впечатляващите визуални ефекти на филма, необичайният образ на Батман и появата на Жената-чудо.

"Батман срещу Супермен" вече е по екраните. Лентата е продължение на филма "Човек от стомана" и едновременно рестартиране на филмовата поредица за Батман. Бюджетът на продукцията е 200 милиона. В главните роли са Бен Афлек (Батман), Хенри Кавил (Супермен), Ейми Адамс (Лоис Лейн) и Гал Гадот (Жената чудо).