Пролетни празници на културата в Тервел

Добруджанци

28-03-2016, 08:10

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обновяват актови зали в Тервел

Още 4 блока санират в Тервел

Проявите ще се състоят на новооткритата сцена на площада

В община Тервел се открива афишът на пролетните празници на културата, съобщават от кметството. Началото ще бъде поставено на 15 април със спектакъла "На България", в който ще прозвучат възрожденски стихове и песни за 140-годишнината от Априлското въстание. Постановката е на читалище "Иван Вазов 1871 г." в Сопот.
Кулминацията в празничния афиш е Денят на Тервел - 6 май, когато в храма "Свети Великомъченик Георги Победоносец" ще бъде отслужена литургия и ще бъдат осветени курбани, информира заместник-кметът Диана Илиева. Тогава ще вдигне завеса и 12-то издание на общинския празник на фолклора, в който ще се включат самодейни състави от читалищата. На централния градски площад народни обичаи и традиции ще представи професионалният фолклорен ансамбъл "Загоре".
През април, май и юни ще се състои и общински преглед на лазарските групи, публиката ще види най-новата програма на детския фолклорен танцов ансамбъл "Калинка Вълчева", на групата за автентичен фолклор "Добруджанска огърлица" и на много други формации. Повечето прояви ще се състоят на новооткритата сцена на централния градски площад.