Обновяват спортни обекти в Тервел

Добруджанци

30-03-2016, 15:28

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Още 4 блока санират в Тервел

Пролетни празници на културата в Тервел

Основно ремонтират лекоатлетическата писта на стадиона

В Тервел ще бъде обновен градският стадион, в който ще бъде изграден още един сектор за зрители, съобщават от кметската управа. Общината вече обяви обществена поръчка за изготвяне на технически проекти и за авторски надзор по време на строителството на обекти от спортната инфраструктура, информира БТА.
Предвижда се на стадиона основно да бъде ремонтирана лекоатлетическата писта и да бъдат изградени две игрища с изкуствена настилка за баскетбол, волейбол и мини футбол.В сградата със съблекални и сервизни помещения ще бъде направено преустройство и ще бъдат предприети мерки за енергийна ефективност.Секторът за зрители с 200 места в северната част на стадиона също ще бъде ремонтиран, а в южната част ще бъде изграден друг с още толкова места за любителите на спорта.За стадиона трябва да бъде осигурена и достъпна среда за хора с увреждания.
В рамките на обществената поръчка ще бъде подготвен технически проект и за обновяване на откритото игрище в село Безмер,в което трябва да бъдат възстановени 160 места за зрители.
Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 15 април в общината.