Каракачанов: Ромите в Родопите - основна цел на радикалния ислямизъм

Някой ще вземе да се взриви, защото са му обещали жени и рай, предупреждава патриотът

Ромите в Родопите са основна цел на радикалния ислямизъм. На бедните цигани им набиват в главите много глупости. До преди 10 години в гетото в Пазарджик бяха евангелисти. Сега според заплащането са станали правоверни мюсюлмани. Имамът Ахмед Муса беше пастор. Държавата не трябва да допуска такива неща. Това коментира съпредседателят на Патриотични фронт Красимир Каракачанов в "Тази сутрин" по Нова телевизия. 

"Някой ще вземе да се взриви, защото са му обещали жени и рай", каза още депутатът от Патритотичния фронт. "България не трябва да позволява да се преподава радикален ислям от чужди граждани. Имамите трябва да се обучават в България и да са възпитани по светски начин. Държавата беше позволила на Турция да се бърка в работите на Главното мюфтийство, защото искаме да сме приятели с Реджеп Ердоган и да развиваме добросъседски отношения. Президентът на Турция определи главния мюфтия. Това е недопустимо", категоричен беше Каракачанов. 

"България не ограничава религиите. В Саудитска Арабия не можеш да отвориш християнски храм. В Египет, в Ирак, в Сирия непрекъснато колят християните. Бедните хора в Родопите и циганите са основната цел на радикалния ислямизъм. Мюсюлманите, които живеят от векове в България, нямат никакви радикални настроения", допълни Каракачанов.