Лидерите бетонираха правителството, застанаха зад Борисов!

ГЕРБ, Патриотичният фронт и Реформаторският блок са категорични, че не трябва да има предсрочни избори

ГЕРБ, Патриотичният фронт и Реформаторският блок имат съгласие, че предсрочни избори не трябва да има и че правителството следва да остане стабилно. Това стана ясно след днешните консултации на трите формации в парламента по повод ветото на президента върху промените в Изборния кодекс.

"Имаме си принципи, които няма да нарушим. Говорихме с шайката лаещи протестъри, но няма да отстъпим", заяви Валери Симеонов пред ПИК. Най-важното, което каза лидерът на ПФ е, че те категорично не искат предсрочни избори и това не е целта им, отхвърляйки ветото на президента.

Патриотите са твърдо против ветото и ще гласуват така в парламента, но няма да клатят правителството като излязат от управляващата коалиция. "Чухме доста разумни предложения и сме готови за нова законодателна инициатива", обяви Валери Симеонов.

"Няма опасения за хаос и за предсрочни избори", заяви от своя страна Найден Зеленогорски, съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок.

Най-важното е, че лидерите се вслушаха в предупреждението на премиера, че е застрашена националната сигурност на България и стабилността на държавата.