Ден на Тайландската култура в София

Ще покажат танци, музика, бойни изкуства и кухня

На 19 май 2016 г. пред Народния театър „Иван Вазов“ ще се проведе специално организиран ден, посветен на Тайланд. Събитието се организира от Посолството на Кралство Тайланд за Румъния и България и ще се проведе под егидата на Столичната община, обяви почетния консул на Тайланд в София г-н Виктор Меламед.

Българската публика ще има възможността да се запознае с интересни и атрактивни елементи от културата на древното островно кралство и да се наслади на традиционни за страната танци, музика, бойни изкуства и кухня.
По повод Деня на Тайланд в България ще пристигне атрактивна танцова трупа, която ще зарадва посетителите с демонстрации на традиционни тайландски танци под съпровода на автентична фолклорна музика.

Ще бъдат представени и различни техники, движения и бойни сцени от древното тайландското бойно изкуство „муай буран“ – първообраз на популярния спорт „муай тай“. Създаден преди няколко столетия, днес „муай тай“ е тайландският национален спорт, благодарение на който Кралството има множество спечелени титли в различни професионални и аматьорски съревнования.

Посетителите на събитието ще имат възможността да се включат в демонстрациите от първо лице по време на специално организираните работилници, в които гостите от Тайланд ще обучават всички желаещи на основни елементи, стъпки и техники както от танците, така и от „муай тай“.
Домакини на събитието ще бъдат Н.Пр. посланикът на Кралство Тайланд за България и Румъния Комгрит Варакамин, както и почетният консул на страната в България Виктор Меламед.

За да пресъздаде максимално автентично спецификата на Тайланд, ще се проведе и кулинарна демонстрация, от шеф Андре Токев.
Официалното откриване на инициативата ще се състои в 11.30 ч, на 19 май 2016 г., в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“. Демонстрациите ще бъдат от 11.30 до 13.00 часа и от 16.00 до 17.30 часа. Всички са добре дошли!