Показват Тайланд през погледа на родни фотографи на „Моста на влюбените”

Фото изложбата „101 усмивки от Тайланд” е плод на сътрудничеството между Емил Данаилов и Георги Величков

Български фотографи събраха щастливите лица от страната на усмивките в изложба, която ще бъде подредена на „Моста на влюбените” в София.

Почетният консул на Кралство Тайланд в България Виктор Меламед сподели в социалните мрежи новината за предстоящата изложба и покани всички приятели и столичани да я разгледат.

Експозицията с фотографии дело на Емил Данаилов и Георги Величков ще представи 101 усмивки от Тайланд, както гласи самото име на изложбата.

Специално за Софияутре.бг  Емил Данаилов разказа:

„Снимките са направени по време на последното ми пътуване в Индокитай - през декември миналата година. Пътувахме заедно с Георги Величков, един отличен фотограф и мой приятел, из Тайланд и Лаос, но снимките ще бъдат само от Тайланд - предимно от Банкок и най-северните тайландски провинции покрай река Меконг. Акцентът са хората - на улицата, в храмовете, на работа, но има и снимки с архитектура и природа."

Емил Данаилов посетил Тайланд за първи път през 2007 година, като главен редактор на списанието за пътешествия и туризъм „Одисей”, и от тогава често се връща към страна на усмивките.

Своите впечатления от Индокитай и югоизточна Азия, Данаилов споделя в  пътеписите в сайта на проекта „По Меконг”.

Снимките от изложбата „101 усмивки от Тайланд” ще бъдат подредени на емблематичният мост на влюбените (пешеходен мост на НДК), официалното откриване е на 30 април от 18,30 часа и ще останат там две седмици.

Експозицията се осъществява със съдействието на Туристическата камара на Тайланд, Столична Община и Фактор.бг