Лайза Минели разпродава колекцията си картини на Уорхол

Клюките носят, че звездата е притисната от дългове и разходи за здравето си

Лайза Минели възнамерява да продаде по частен път колекцията си от творби на Анди Уорхол за 40 млн. долара, съобщава ContactMusic.

Много от 22-те творби, включително портрети на Лайза, майка ѝ Джуди Гарланд и баща ѝ Винсънт Минели, красяха стените на нюйоркския ѝ апартамент. 

Сега Лайза се стреми да се отърве от колекцията, след като продаде апартамента си миналата година.

Звездата от филма "Кабаре" е поискала 40 млн. долара за колекцията, но арт дилърът Робърт Дюпон казва пред New York Post, че би могла да настоява за няколко милиона долара повече.

„Стойността на колекцията е по-висока. Други портрети на Лайза бяха продадени за по 4 млн. долара на търгове“, уверява той.

Новината породи слухове, че Лайза вероятно има финансови проблеми. Говорителят ѝ Скот Горнстейн обаче отхвърли тези твърдения, пояснявайки, че като всеки ентусиазиран колекционер на произведения на изкуството Лайза Минели винаги се възползва от благоприятните възможности. Горнстейн обори слуховете, че тя може би се е разболяла след преместването си в Лос Анджелис.

„Лайза е в цветущо здраве. Наскоро тя отпразнува 70-ия си рожден ден заедно със семейството си и приятели в Бевърли хилс", отбеляза говорителят.