Георги Иванчев и Божидар Кузманов са задържаните след престрелката (обновена)

Повдигат обвинение на убиеца на Александър, друг е заподозрян за стрелбата по Очите

ОДМВР-Бургас започна процесуално-следствени действия спрямо Георги Иванчев и Божидар Кузманов. Днес следобед  двамата са доведени в сградата на областната дирекция. Те били придружени от адвокат.

Мъжете, заедно с още шестима, бяха обявени за издирване от полицията във връзка с извършеното престъпление на територията на к.к. Слънчев бряг. 
Работата с двамата задържани продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по случая. 

"19 души до момента са задържани. Ще бъдат повдигнати и обвинения. От обявените за издирване шестима вече са задържани". Това каза в Бургас министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. 
Тя пристигна в Бургас за да обсъди, заедно с директора на полицията, ефективността на досега приложените мерки и да предвидят следващите действия за сигурност в най-големия курорт. Вицепремиерът даде висока оценка за работата на полицията до момента. "Започваме провеждането на специализирани операции", каза той. 
По информация на директора на полицията в Бургас комисар Калоян Калоянов, предстои повдигане на обвинение в убийство на Тодор С, 31-годишен.  Той ще носи отговорност за смъртоносно простреляния гард на Очите - Александър Александров. За опит за убийство на наркобоса по Южното Черноморие най-вероятно ще бъде повдигнато обвинение на друго лице. 
Сред арестуваните са и собственикът на заведението, където е извършена стрелбата. 
Министър Бъчварова призова чрез медиите граждани, разполагащи с информация за престрелката, както и за действията на съпричастните към нея, да подават сигнали в полицията без да се страхуват.