Мария Гигова: Падането на Цвети може да е инцидент

Ако е опит за самоубийство, тогава причините са по-скоро лични, предполага тя

Падането на Цветелина Стоянова може да е инцидент, а ако е опит за самоубийство - причината може да е лична. Това коментира едно от Мария Гигова в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. 

"По-скоро допускам, че е по-лично, защото в отбора нямаше никакви проблеми и всички момичета бяха много единни, обичаха и бяха сплотени. Не виждам друга причина, освен лична", поясни тя.

Една от легендите на родната художествена гимнастика Мария Гигова определи инцидента като трагедия и добави, че никога не са смятали, че Цвети може да направи нещо такова, "защото е със  сангвиничен тип нервна дейност и винаги е била много спокойна".

"Цвети беше по-затворен човек и по-трудно можеше да разбереш, че има някакви такива намерения. Може и да е инцидент", предполага тя.

Всеки край на спортна кариера е доста драматичен, но и индивидуален, коментира Гигова.

"Някои гимнастички го приемат по-лесно, други по-трудно. Аз например го приех много трудно и исках да продължа, въпреки пределната си 28-годишна възраст, когато се отказах от този спорт. Не може, когато си преминал една 20-годишна кариера. Въпреки всичко това е едно спонтанно решение, а може би премислено и от целия отбор, защото напрежението, тренировките са тежки и дават отражение. Идва един момент, в който спортистът трябва да се оттегли от спортната активна дейност, когато е на върха и в най-добра спортна форма, когато се е реализирала най-добре, тогава остава силен спомен", добави тя.

Убедена съм, че за всички момичета са положени много грижи от страна на психолога, коментира още Гигова. Според нея сега на националния ни отбор по художествена гимнастика, който замина да се състезава на Европейското вчера, ще му бъде много тежко.

"Аз направих един контакт, макар и със sms до Ина, пожелах им да съберат повече морални сили, за да преодолеят този стрес и да се представят добре. Те са много силни момичета и съм убедена, че ще успеят, но действително стресът е за всички и най-вече за тях, защото Цвети беше една от тях. Дано, да имат сили, за да преодолеят това състояние!", каза още Гигова.