Златните момичета: Днес ще играем за Цвети (видео)

Спорт

17-06-2016, 12:33

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Илиана Раева: В събота Цвети поиска прошка от всички

Замълчете за Цвети!

Днес започва Европейското първенство по художествена гимнастика

Ансамбълът ни по художествена гимнастика ще играе днес на Европейското първенство, което започва в Холон, Израел. Момичетата ни са решени твърдо да играят въпреки, въпреки новината за тежкия инцидент с Цветелина Стоянова.

Състоянието на гимнастичката  остава без промяна и е все така тежко, съобщават от Пирогов. Лекарите продължават да се борят за живота на младото момиче, което падна от шестия етаж на кооперация в София преди три дни.

"След много тежък разговор взеха решение да участват на състезанието и да се мобилизират до краен предел, за да се представят по възможно най-добрия начин, защото вярват, че това би искала Цвети в този тежък за нея момент, в който се бори за живота си", коментира преди дни шефът на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева.

Приятелят на Цвети,  Александър Любенов, изля емоциите си в социалната мрежа Фейсбук, призовавайки всички да спрът спекулациите за инцидента.  „Тази борба е не само лична, тази борба е Национална. Стискаите палци и се молете !“

Подкрепа за Цвети и българския отбор изразяват колегите им от цял свят.  Гимнастички от Израел, Италия и т.н. споделят снимки на Стоянова в профилите си в социалните мрежи и пишатотправят окуражителни послания.

Представителките на Русия изразиха подкрепа с топла прегръдка за всички от щаба на Българския отбор.

Отборът е направил втората си подиумна тренировка, заяви в четвъртък Илияна Раева. "Тренировката мина много добре. И ансамбълът, и индивидуалното и девойките играха мобилизирано и уверено. Утре стартираме с девойките сутринта и ансамбъла вечерта! Успех, момичета!"

Първенството стартира в 9.30 часа с девойки група А на въже и обръч.  Ансамблите ще играят от 18:00 до 20:35 часа.

Европейското първенство по художествена гимнастика ще бъде излъчвано на живо по БНТ HD.