Илиана Раева: В събота Цвети поиска прошка от всички

"Никога не съм си и помисляла, че това дете няма да бъде в отбора”, категорична бе Ина Ананиева.

Ансамбълът ни предстои да изиграе най-трудните си съчетания днес на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел - както на терена, така и в живота. Tреньорката на отбора Ина Ананиева и председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева говориха по темата пред Нова тв.

"Това е едно от най-обгрижваните деца в националния отбор по художествена гимнастика, защото тя много рано загуби майка си. Говорих с нея два пъти във Варна и категорично тя не е плакала. Цвети казваше, че се страхува, че вечерно време трудно заспива и че я боли корема. Направихме й всички изследвания. След Световната купа тя реши, че иска да се откаже от спорта. Единствено се разплака, когато дойде да ми каже, че не иска повече да тренира”, разказа председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Когато момичетата разбраха за Цвети, те искаха да си тръгнат и да не участват на Европейското. Те искаха да си тръгнат. Беше на живот и смърт да ги убедя да останат. Беше много важно да преодолеят този ужас, да успеят да го преодолеят и дори да го направят заради нея”, коментира още Илиана Раева. 

"Видим срив имаше след Световното първенство в Испания. Тя каза, че иска да се откаже, не иска да тренира и не я разбираме. Цвети извървя един дълъг път. Тя няма грешка от две години на състезание. Може ли да си помисля, че тя има психологически проблеми, и когато отиде на състезание, ще играе без грешка”, разказа треньорката на отбора Ина Ананиева.

А какво показали прегледите при психолога?

"Симптомите й не отговарят на депресия”, отговори Илиана Раева. 

"Няма как психологът за един час консултация да даде препоръки. Цвети казваше, че няма как да издържи и че може да ни провали. Беше се разплакала при Илияна и после при мен. Ревеше на тренировката и казваше: "Не мога повече. Не мога да тренирам”, спомня си треньорката на отбора Ина Ананиева. 

А какво става с отбора, когато разбира, че Цвети иска да се откаже от спорта и едно от последните им участия? 

"Михаела ги е накарала да отидат при нея в петък. Стояли са до един часа през нощта", разказа Ананиева. 

"В събота тя ми се обади и каза, че иска да й простя. На момичетата също написала, че иска прошка”, добави Илиана Раева. 

"Никога не съм си и помисляла, че това дете няма да бъде в отбора”, категорична бе Ина Ананиева.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"