Правим все по-рядко секс заради телевизията

Според статистиците през 2030 година двойките ще спрат да правят секс

Статистик от Университета Кеймбридж предупреждава, че заради разпространението на популярни предавания и сериали, хората правят по-малко секс. Според ученият, ако тази тенденция продължи, скоро двойките ще спрат секса изцяло.

Статистикът Дейвид Спигелхартер от Университета Кеймбридж разкри тревожна тенденция. Според него през последните 30 години сексуалната активност при хората е спаднала с 40%. 

През 1990 г. двойките са практикували секс средно по пет пъти на месец, сега сериозните двойки са интимни само три пъти в месеца.

Изследванията са проведени през 1990 г., 2000 г. и 2010 г. сред британци на възраст между 16 и 64 години. Според учените, ако този темп се запази, през 2030 г. двойките ще спрат всякаква интимност.

Експертът смята, че всичко това е по вина на филмите и телевизионните предавания, които хората гледат преди лягане. Съществени щети на семейния живот в леглото причиняват смартфоните и други електронни устройства, които двойките носят в леглото.

Преди няколко десетилетия, когато не беше нужно да се ровят постоянно в телефоните си и телевизионните излъчвания приключваха в 10-11 часа вечерта, двойките нямаха много възможности за вечерни забавления.

Преди това учени от САЩ заявиха, че подобряването на медицинските технологии ще доведе до отхвърляне на секс за зачеване в много от развитите страни.