15 страшно неочаквани факта за секса

Булевард

10-05-2016, 02:48

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

18+ Еротична 3D драма шокира зрителите в Кан (ВИДЕО)

Преди и след: Транссексуални споделиха снимки от трансформацията си

Дакота Джонсън се чувства уморена след 7 часа секс

Пет основни табута в секса

20 любопитни факта за секса, които ще ви изненадат (18+)

Тийнейджърите ни най-много пият в Европа, водят и в секса

Жена прогони сексуалните подбуди на насилника си

Разследват сини каски на ООН за изнасилвания и сексуален тормоз

Обявиха русенки за сексуално най-задоволени

Гандалф: "Защо няма „Оскар“ за хомосексуалните актьори?"

Избраха най-красивата транссексуална жена в света (видео)

Пет холивудски актьори започнали кариерата си с порно

Прашат британец на съд за порно

Чичо Чарли заплашил порнозвезда, че ще й размаже главата

Мартеницата била еротичен знак в българския фолклор

Изследвайки сериозните проблеми на интимния живот, учените правят абсолютно неочаквани и малко странни открития

Може и да сте чели сексуалната библия на всяко соц семейство – „Мъжът и жената интимно“ или пък смятате, че редовното гледане на порно ви дава ясна представя за секса и по-точно неговата психологична и биохимична страна, но повярвайте ми след края на този списък ще примигвате учудено.

Някои научно доказани факти за секса изненадват повечето хора и предизвикват объркване, защото когато учените се опитват да разберат сериозните проблеми на интимния живот, те правят абсолютно неочаквани и малко странни открития.

Ето 15 странни факта за секса:

Собствениците на кучета правят секс по-често, отколкото стопаните на котки.

Британската компания VetPlus провела проучване сред собствениците на домашни любимци. Проучването установява, че стопаните на кучета правят секс три пъти седмично, а притежателите на котки - два.

Качеството на сексуалния живот на жената се вижда в походката й.

Белгийски учени са установили, че колкото повече оргазми получава една жена, толкова повече походката й става спокойна, свободна и уверена.

Сексът подобрява когнитивните способности в зряла възраст.

Учени от Университета в Мериленд са открили, че сексът подобрява умствената функция и повишава активността в хипокампуса - част на мозъка, която е отговорна за паметта и вниманието.

Веселите мъже доставят на жената повече оргазми.

Изследване, публикувано в списание Evolutionary Psychology (Еволюционна психология), установи, че жените изпитват по-интензивно сексуално удоволствие от мъже с добро чувство за хумор, самочувствие и високи доходи.

Хора с различни политически възгледи не усещат секси аромата на другия.

Когато хората се привличат един друг, те усещат аромата на своя сексуален партньор (феромон). Според едно изследване, публикувано в изданието American Journal of Political Science (Американски вестник по политически науки), притегателни са феромоните на човек с подобни политически убеждения.

Любителите на топли сандвичи със сирене правят секс по-често.

Американски учени са установили, че хората, които ядат пържено сирене или както е у нас -кашкавал пане, имат по-наситен сексуален живот, отколкото тези, които не обичат сирене.

Противозачатъчните хапчета променят възприятието на жените.

Като цяло, жените са привлечени от мъже с гени, различни от техните собствени. Въпреки това, обратен ефект се появява в случай на приемане на противозачатъчни хапчета. Жените, които вземат контрацептив, често са привлечени от миризмата на мъже, с които имат генетично сходство. Измененото възприятие към мъжкия феромон може да влоши качеството на секса или да доведе до неправилен избор на партньор.

Мъжете не могат да направят гласът си "по-секси", докато жените могат.

Учени от Университета Олбрайт са установили, че жените са в състояние съзнателно да променят тона на гласа си в по-секси диапазон, а мъжете – не владеят това качество.

Влюбването действа като наркотик.

Научните доказателства сочат, че влюбването може да предизвика еуфория и зависимост от обекта на симпатиите ни. Психологът Хелън Фишър анализира МРТ сканиране на мозъка на влюбени. Оказва се, че тези области на мозъка, които са отговорни за любовта, са подобни на зоните от мозъка, влияещи се от кокаин или оргазъм

Жените се възбуждат от чифтосването на маймуните.

Според изследване, публикувано в изданието на Journal of Biological Psychology (вестник Биологична психология), жените се вълнуват когато гледат видео с чифтосване на маймуни. За щастие, по-високо ниво на възбуда жените изпитват от гледане на човешка интимност.

Сексът помага за укрепване на костите.

Според проучване от Университета на Калифорния в Лос Анджелис, стабилната интимна връзка е от полза за здравето на костите.

Жените са привлечени от мъже в червено.

Изследователите са открили, че жените харесват мъже в червени дрехи. Дори и те съзнателно да не забелязват това пристрастие. Жените възприемат мъжете в червено като партньори с по-висок социален статус и по-големи шансове да се изкачат по социалната стълбица.

Идеалната честотата на секса за щастие.

Проучванията показват, че най-щастливите двойки правят секс веднъж седмично. Изненадващо, партньорите, които правят секс по-често, не чувстват достатъчно удовлетворение от живота.

Най-силният мъжки афродизиак.

 Учени от Чикаго анализирали коя миризма стимулира най-силно либидото при мъжете. Оказало се, че най-силен зъбуждащ ефект върху мъжете предизвиква комбиниран аромат на лавандула и тиквен пай (тиквеник).

Забавните текстови съобщения увеличава шансовете за секс.

Американско проучването е установило, че веселите смс-и с текст "ха-ха", "LOL" и други подобни, увеличат шансовете за втора среща с 255%, а шансовете за секс - 39%.