Днес стартира "Добрич Мези"

Откриването е тази вечер от 20.00 часа

Днес започва четиридневния фестивал „Добрич Мези“.  Проявата на балканската скара  ще се проведе от днес до 26 юни на Скейт парка в Градски парк „Свети Георги“. Най-добрите балкански скари, балкански изложители, сладки и детски щандове в комбинация със зона за семейства, истински лунапарк, bubble ball турнир, баскетболен турнир, в комбинация със зрелищно балканско забавление ще са основните аргументи на фестивала. Ежедневното безплатно забавление за всички започва в  10.00 часа и продължава до 22.00ч. Предвидени са ежедневни игри и надпревари за възрастни с над 1000 подаръка, тематични танцови уъркшопи всеки ден, в които чрез танци и игра малчуганите ще се докоснат до балканската култура и двучасови концерти всяка вечер.
Днес гостите на фестивала ще станат свидетели на уникалните изпълнения на Гъмзата и неговия брас бенд. Втората вечер ще чуете някои от най-известните гръцки хитове в изпълнение на Андреас, а организаторите на феста - Румънеца и Енчев ще изпълнят своите най-хитови парчета. Легендата на сръбската музика Бобан Здравкович ще пее на 25 юни, а последната вечер (26 юни) на сцената ще излязат Нели Петкова, Спенс, Кристо и група Скандау. Всеки ден ще има и открита сцена за местните таланти от 17.00 до 20.00 часа.
Утре по обяд кулинарни умения ще мерят Кметъла Цонко Цонев и кметът на Добрич Йордан Йорданов. На 26 юни ще има звезден футболен мач между отбори на организаторите и  общинари.