Исландия е Лестър на Евро 2016

Ейре се възползва за осминафинал от отпусната Италия

В срещата Италия - Ейре, "адзурите" на Антонио Конте нямаше за какво да играят. Направо за нищо. При всички случаи те си оставаха на първото място.И след като Хърватия излъга Испания, знаеха, че ги чака финал преди финала с иберийците.

В двубоя с Ейре Конте бе направил доста промени в състава за да види как играят така наречените резерви. От друга страна Италия видимо не се напъваше,но Ейре така и така не вкарваше попадение. В края на мача ирландците изпуснаха да отбележат. Но малко по-късно ликуваха, и с минималното 1:0 за първи път на европейско първенство излизат от групите.

Исландия победи Австрия с 2:1 и допълни графата на приятните изненади. Ако има национален отбор на това европейско първенство, който да прилича на изненадващия английски шампион Лестър, това е точно Исландия. В изключително комерсиалния футболен свят и Лестър и Исландия са отбори с непретенциозен финансов потенциал. Но и двете формации имат невероятен състезателен дух. И пламенна публика, която ги подкрепя. На всичко отгоре в националния тим на Исландия не всички играчи са професионалисти. Да не говорим,че става въпрос за държава от 330 000 души. По терените на Франция те са следвани неотлъчно от над 30 000 исландци, които са откъм симпатичната страна на футболните фенове. И още един паралел между националния тим на Исландия и Лестър. Класирането на дебютанта на европейски първенства  Исландия на осминафинал е равностойно на спечелената шампионска титла от "лисиците" в Англия.

Унгария и Балаш Джуджак измъчиха тотално примадоната Роналдо и Португалия за зрелищното 3:3. В един момент Кристиано се сърдеше точно като ощипана мома. Унгария показа, че където е текло пак ще тече. Маджарите са страна с много богата футболна история и очевидно се завръщат сред стойностните европейски отбори. Много добра работа е свършил техния треньор, германецът Бернд Щорк.

на това първенство приятните изненади започнаха с Уелс. А какво да кажем за цялата общност от Острова. И четирите представители Англия, Северна Ирландия, Ирландия и Уелс продължават напред сред 16-те най-добри.

Уелс на Гарет Бейл имат шанс да стигнат доста далеч. На осминафинал срещат Северна Ирландия  Да не говорим,че момчетата на Крис Колман са в "лесния" поток с Белгия,Хърватия и Португалия.
 В "трудния" поток, след осминафинал Италия - Испания, още на четвъртфинал се очаква сблъсък Франция - Англия. Със сигурност, финалистът от "трудната" страна, след ожесточена битка на футболните гиганти ще си заслужи мястото за спор за евротитлата. Но пък дали няма да е по-уморен от този финалист,който ще бъде излъчен от "леката" страна.

Ако тенденцията с голове в последните минути и изненади продължават,нищо чудно още на осминафиналите да станем свидетели на двубои с продължения и дузпи. Тепърва предстои да видим...  

Ето и 8-те осминафинални двойки,които ще се вкопчат в битка за четвъртфиналите на европейското първенство във Франция.

ОСМИНАФИНАЛИ ДАТА     ЧАС     МЯСТО     МАЧ
25.06.2016     16:00     Сент Етиен     (37) Швейцария – Полша
25.06.2016     19:00     Париж     (38) Уелс – Северна Ирландия
25.06.2016     22:00     Ланс     (39) Хърватия – Португалия
26.06.2016     16:00     Лион     (40) Франция – Ейре
26.06.2016     19:00     Лил     (41) Германия – Словакия
26.06.2016     22:00     Тулуза     (42) Унгария – Белгия
27.06.2016     19:00     Сент Дени     (43) Италия – Испания
27.06.2016     22:00     Ница     (44) Англия – Исландия

* Всички посочени часове са в българско време