„Аеросмит“ обявиха прощалното си турне

Динозаврите на рока се „пенсионират“, но ще продължат другите си проекти

Легендите „Аеросмит“ излизат в заслужена пенсия след 46 години вярна "служба" в името на качествената рок музика.

Музикантите от бандата, която е основана през 1970 г. в Бостън, щата Масачузетс, обявиха официално, че групата се разпада и повече няма да бъдат заедно на сцената. За да се сбогуват с феновете си, те обявиха прощално турне през 2017 г., съобщава списание NME.

"Правим прощална обиколка, защото настъпи времето", заяви фронтменът на бандата Стивън Тайлър. Според него в света са останали само две рок групи, които имат отдавнашна история и са съхранили в голяма степен оригиналния си състав - „Аеросмит“ и „Ролинг стоунс“.

Новината за разпада на  идва един сезон, след като китаристът Брад Уитфорд сподели, че не изключва възможността за "пенсиониране" на групата. За последно феновете видяха идолите си на сцената през септември 2015 г.

Стивън Тайлър и компания замисляли прощалното си турне още през настоящата година, но отложили обиколката, защото фронтменът искал да остане по-дълго в студиото, за да довърши работата си по новия си самостоятелен проект.

Китаристът на легендарната банда Джо Пери също вече планира нови професионални ангажименти - той е част от набиращата все по-голяма популярност формация "Холивудски вампири", в която си партнира с рокаджията Алис Купър и актьора Джони Деп.