Хиляди рокманиаци тръпнат в очакване на "Аеросмит"

На 17 май променят движението на градския транспорт в София

Столична община предприема специална организация на градския транспорт на 17 май във връзка с концерта на "Аеросмит" на столичния стадион "Локомотив".

Ще бъде удължено работното време на метрото по линия 2 - "Обеля-Лозенец", с около 40 минути, като в този период ще бъде увеличен броят на мотрисите и те ще се движат на по-кратки интервали.

Работното време на автобусни линии 85 и 108 също ще бъде удължено, а интензитетът на движение ще бъде увеличен. Ще бъдат осигурени и допълнителни безплатни автобуси за извозване на зрителите от стадиона до метростанции "Хан Кубрат" и "Мария Луиза".

Организаторите на концерта са договорили със Стоков базар-Илиянци удължено работно време на платения паркинг на базара. Той е с капацитет 1000 коли и ще работи по време на концерта и поне час след приключването му.

Входовете на стадион "Локомотив" в деня на концерта ще бъдат отворени в 17.30 ч. На всички входове ще бъде монтирано допълнително осветление, за да се улесни пропускателният режим. Преди "Аеросмит" на сцената ще излязат музикантите от D2. Стивън Тайлър и компания ще се появят около 21.10 часа, като шоуто им ще продължи поне два часа. Очаква се концертът да приключи към 23.15 ч.